R-ohjelmointi.org

Tilastotieteellistä ohjelmointia R-kielellä

Helsinki Region Infoshare

Helsinki Region Infoshare (HRI) -palvelu tarjoaa tietoa Helsingin seudusta. HRI jakaa julkisten tietovarantojen sisältöjä avoimena datana. Palvelu on vielä kehitysvaiheessa, mutta tarjolla on jo runsaasti erilaisia aineistoja. Sivustolta löytyy myös linkkejä muihin avoimen datan lähteisiin, kuten Tilastokeskuksen ja Kelan tilastoihin.

Tällä hetkellä HRI:n jakamien aineistojen käytettävyys on rajallista, sillä aineistoja jaetaan useissa erilaisissa formaateissa, esimerkiksi Excel-tiedoistoina, XML-muodossa ja PC-Axis-ohjelman tuottamina tiedostoina. Tavoitteena lienee kuitenkin pyrkiä kohti tietostomuotojen automaattista muuntamista käyttäjän tarvitsemaan muotoon, tai toivottavasti ainakin jaettavien muotojen yhtenäistämistä.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *