R-ohjelmointi.org

Tilastotieteellistä ohjelmointia R-kielellä

R:n asentaminen USB-tikulle

R-ohjelmisto on kohtalaisen kevyt paketti, eikä vie juuri tilaa kovalevyltä. Normaalin työasema-asennuksen lisäksi R:n voi asentaa suoraan esim. USB-tikulle. Itselläni asennus ei sujunut aluksi ihan ongelmitta, mutta tämä saattoi johtua siitä, että tein asennuksen virtuaalikoneelta (Windows XP) suoraan USB-diskille. Toinen vaihtoehto on kopioida asennuskansio suoraan levyltä USB-tikulle. Tämä homma toimi nätisi ja näin on käytettävissä myös niillä koneilla, joille R:ää ei ole asennettu.

Pikaohje (Windows):

  1. Hae R
  2. Asenna se koneellesi
  3. Kopioi asennuskansio USB-tikulle asennushakemistosta (esim. C:\Program Files\R\R-2.10.0) USB-tikulle
  4. Käynnistä R USB-tikulta (R-2.10.0\bin\Rgui.exe)


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *