R-ohjelmointi.org

Tilastotieteellistä ohjelmointia R-kielellä

Blogi: learning R

Tämän hetken paras R-ohjelmointiin liittyvä blogi (tämän blogin lisäksi :)) on ehdottomasti learning R. Kyseisessä foorumissa julkaistiin viimeisen parin kuukauden aikana sarja, jossa kirjoittava vertasi ggplot2-paketin tuottamaa grafiikkaa lattice-paketin tuottamaan grafiikkaan (sarja löytyy esim. näin). Kirjoittaja teki kaikki Deepayan Sarkarin kirjan lattice-paketilla tehdyt kuvat uudestaan ggplot2-paketilla. Aivan fantastinen sarja! Sarjan jälkeen julkaistut uusimmat postaukset ovat myös erittäin mielenkiintoisia – tsekkaa esim. viestit brew-paketista, asciidoc-paketin käytöstä wordpress-julkaisemisessa ja viimeisimpänä R-datan exportoimisesta Exceliin. Tämän excel-postaus on paras yhteenveto R-Excel-exportoinnista, mitä olen missään R-foorumeilla nähnyt.

Learning R – blogi kannattaa ehdottomasti laittaa RSS-syötteisiin välittömästi!