R-ohjelmointi.org

Tilastotieteellistä ohjelmointia R-kielellä

Interaktiiviset R-visualisoinnit PowerBI:ssa

Microsoftin Power BI -ohjelmistoon tuli kesäkuun 2017 päivityksessä mahdollisuus käyttää R:ssä tuotettuja interaktiivisia visualisointeja. Toiminnallisuutta on kuvattu Power BI- ja Revolutions -blogeissa.

Tällä hetkellä interaktiivisten visualisointien käyttäminen on mahdollista vain ns. custom visualisointina, joten ominaisuuden hyödyntäminen vaatii uuden visualisoinnin kehittämistä. Uusien interaktiivisten visualisointien kehittämiseen liittyvää ohjeistusta on esimerkiksi Githubissa.

Valmiita custom-visualisointeja on saatavilla esimerkiksi aikasarjaennusteiden tekemiseen. Visualisoinnin koodi on Github-repositoryssä, ja sitä voi käyttää esimerkkinä uusien visualisointien kehittämisessä. Microsoftin blogissa on myös hyvä tutoriaali, joka käy läpi custom visualisoinnin kehittämisen.

R:stä tuotetut visualisoinnit olivat aiemmin yksinomaan staattisia. Näiden käytöstä on puolestaan ohjeistusta Power BI:n dokumentaatiossa. Staattisten R:stä tuotettujen kuvien lisääminen raportille onnistuu edelleen ilman custom visualisointia.

Tags:


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Category