R-ohjelmointi.org

Tilastotieteellistä ohjelmointia R-kielellä

Blogin siirto ja kiitokset!

Lauri Nikkinen kertoo: ”Perustin tämän blogin kahdeksan vuotta sitten. Olin tutustunut R:ään pari vuotta aikaisemmin ja alkanut käyttämään sitä ahkerasti kaikissa töissäni. Syynä blogin kirjoittamiseen oli halu jakaa opittuja asioita samalla toivoen, että R-tietoisuus lisääntyy ja yhä useammat datan kanssa työskentelevät ottavat sen omakseen. Voin sanoa, että näin on käynyt. Yhä useammin mm. työpaikkailmoituksissa haetaan datatieteilijöitä ja näillä aloilla R:n osaamista pidetään itsestäänselvyytenä. Aiemmin näin ei ehkä ollut. Ehkä tämä blogi on ollut auttamassa R:n käytön laajentumista omalta osaltaan –  ja hyvä niin, se on ollut pontimena tämän blogin pitämiseen.

Jarno tuli mukaan vuosikymmenen alussa ja on vastannut pääosasta jutuista jo pitkään. Oma aikani on kulunut muissa merkeissä, eikä aika vaan ole enää riittänyt kirjoittamiseen. Tämän johdosta päätin siirtää blogin kokonaan Jarnolle, ja tämä prosessi on nyt käynnissä. Toivottavasti blogi on pystyssä ainakin vielä seuraavat kahdeksan vuotta, toivotan Jarnolle onnea ja menestystä blogin ylläpidossa! Isot kiitokset myös blogin seuraajille palautteesta ja kommenteista, toivottavasti jaksatte olla aktiivisia myös jatkossa :-)”

EDIT 2016-09-13, Jarno: Kiitoksia Laurille menneistä vuosista! Blogin siirto on nyt viety läpi. Päivitystoimenpiteiden aikana Laurin vanhat artikkelit vaihtovat nimeä automaattisesti, ja nekin näkyvät nyt blogissa minun nimelläni. Todettakoon, että ensimmäinen kirjoittamani artikkeli ilmestyi 13.7.2010, ja kaikki ennen sitä ilmestyneet ovat Laurin käsialaa. Pahoittelen tapahtunutta, mutta teknisesti tähän ei löytynyt muuta toimivaa ratkaisua. Yritän käydä jollakin aikavälillä klikkailemassa Laurin kirjoittajaksi näihin kaikkiin vanhoihin artikkeleihin.