R-ohjelmointi.org

Tilastotieteellistä ohjelmointia R-kielellä

IDE R:lle

Kaupallinen yritys Inference for R on kehittänyt R:lle oman kehitysympäristön, R’s Premiere IDE:n. En ole kyseistä sovellusta testannut mutta se vaikuttaa ihan mielenkiintoiselta. Kannattaa tsekata tuotteen esittelyvideo. Etenkin R-koodin upottaminen Word-dokumentteihin ja Powerpoint-esityksiin kuulostaa lupaavalta. Tähän asti olen pärjännyt R-Sweave-Latex-kombinaatiolla, mutta R:n integroiminen Office-sovelluksiin olisi mainio lisä R-käyttäjän työkalupakkiin. Saa nähdä miten R-käyttäjät ottavat tuotteen vastaan; tuotteesta kun joutuu maksamaan ja tähän open-source-yhteisö ei välttämättä ole valmis.

2 Responses to “IDE R:lle”

  • Jouko Verho kirjoitti:

    Löysin blogin vasta nyt, joten tässä vähän myöhäinen kommentti.

    Toinen mielenkiintoinen R:ää kehittävä kaupallinen yritys on Revolution computing. He ovat tehneet mm. R:stä Windowsille 64-bittisen version, jota varmaan monet Windowsin muistirajoituksien kanssa painivat ovat odotelleet. Harmi vaan, että Revolution R taitaa olla hinnoiteltu lähes kaupallisten softien tasolle. Onko kenelläkään Suomessa kokemuksia tästä?

    http://www.revolution-computing.com/

  • Lauri Nikkinen kirjoitti:

    Kiitos kommenista. Olen kyllä ollut tietoinen tästä yrityksestä ja heidän tuotteestaan, mutta en ole kyseistä softaa käyttänyt. Olisi tietysti mukavaa, jos joku jolla on tästä kokemuksia, voisi kokemuksiaan vaikka tällä palstalla jakaa.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *