R-ohjelmointi.org

Tilastotieteellistä ohjelmointia R-kielellä

Ilmaiset R-kurssit verkossa

Perinteisiä maksullisia lähi- ja etäopetuskursseja, joilla pääpaino on R-kielessä, on nykyisin varsin hyvin saatavilla. Maksullisia, englanninkielisiä kursseja tarjoavat esimerkiksi Udemy ja statistics.com.

Valikoiman laajeneminen näkyy kuitenkin erityisesti ilmaisissa tai ainakin verrattain halvoissa kurseissa. Näitä tarjoavat ainakin seuraavat toimijat:

Coursera
Datacamp
Codeschool
Udacity
Udemy
Edx

Myös jigsawacademyn tekstinlouhintakurssi näyttää mielenkiintoiselta, joskin se on maksullinen.

Kun nyt kerrankin oli hieman ylimääräistä aikaa, niin näpsyttelin huvikseni useamman R-peruskurssin läpi. Ehkä niistä saisi ideoita omaankin opetukseen? Testasin Datacamp:iä, Codeschoolia, edX:ää ja Udemyä. On vaikea sanoa, mikä noista olisi ollut paras, mutta olen hieman taipuvainen suosittelemaan ensimmäiseksi Datacamp:iä.

Datacamp:in kurssilla ei tarvita lainkaan paikallista R-asennusta (toisin kuin edx:n kurssilla), vaan koko kurssin voi tehdä internet-selaimella: kurssin käyttöliittymässä on myös R-komentorivi saatavilla. Sama piirre löytyy myös Codeschoolin kurssilta, mutta sen toteutustapa on hämäävän ei-R-mäinen (muistuttaa enemmän IPythonin liittymää selaimessa).

Datacamp:in kurssilla on tosin omia haasteitaan, koska kurssitehtävät eivät aina mene läpi, jos esimerkiksi argumentit ovat eri järjestyksessä oppilaan vastauksessa kuin kurssin mallivastauksessa. Kyseessä on ”piirre, ei bugi”, joskin ominaisuus on toisinaan hieman rasittava. Kehittäjät ovat kuitenkin onneksi innokkaita auttamaan, jos eteen tulee mahdottomia ongelmia.

Seuraan mielenkiinnolla, laajeneeko ilmainen kurssivalikoima myös hieman vaativampiin kursseihin.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *