R-ohjelmointi.org

Tilastotieteellistä ohjelmointia R-kielellä

R ja epidemiologia

R:sta löytyy funktiokirjastoja joka lähtöön, myös epidemiologian alalle. Tärkeimmät paketit epidemiologeille ovat Epi ja epitools. Ne sisältävät useita hyviä funktiota epidemiologisten aineistojen käsittelyyn. Itse olen käyttänyt Epi-paketista mm. funktiota twoby2 (kategoristen aineistojen analyyseihin), pctab (prosenttien laskemiseen taulukoihin), stat.table (taulukoiden tekemiseen), plotEst (mallin estimaattien piirtämiseen), cal.yr (päivämäärien muuttamiseen numeeriseen muotoon) ja ci.lin (esim. odds ration ja luottamusvälien laskemiseen mallin estimaateista). Myös epitools-paketista löytyy useita hyödyllisiä funktioita, joita ovat mm. rateratio- ja riskratio-funktiot. Kannattaa tsekata.

install.packages("Epi")
library(Epi)
library(help=Epi)
 
install.packages("epitools")
library(epitools)
library(help=epitools)

Epidemiologeille on R:stä oma kurssinsa, Statistical Practice in Epidemiology Using R, joka kannattaa ehdottomasti käydä, jos työskentelee epidemiologisten aineistojen parissa.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *