R-ohjelmointi.org

Tilastotieteellistä ohjelmointia R-kielellä

Vilttikaavio

Tieteellinen aikakauslehti PLOS ONE julkaisu alkuvuodesta artikkelin, jossa kuvataan uusi R-funktio, joka piirtää lämpökarttakuvioita, mutta jättää niistä pois usein käytetyt puukaaviot. Tätä ovat muutkin ihmetelleet. Tuntuu nimittäin erikoiselta, että tuollainen artikkeli julkaistaan tieteellisessä lehdessä. Artikkelin tieteelliset ansiot nimittäin tuntuvat aavistuksen heppoisilta.

Toinen hieman samankaltainen artikkeli julkaistiin samaten tänä vuonna Nature Methods-lehdessä. Siinä kuvataan palvelu, jolla voi piirtää aineistoista erilaisia laatikkokuviota vastaavia esityksiä. Tämänkään artikkelin tieteelliset ansiot eivät ole kovin vakuuttavia, mutta kyseessä on kuitenkin palvelu, joka on potentiaalisesti hyödyllinen.

Näitä lueskellessa on kyllä tullut mieleen, minkä ihmeen takia käytän vaikkapa kolme-neljä vuotta yhden artikkelin tuottamiseen. Huippulehtiin on näemmä mahdollista saada artikkeli paljon pienemmälläkin panostuksella! Taidan harkita vilttiketjuun siirtymistä :^) No, ainakin R saa arvoistaan näkyvyyttä.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *