R-ohjelmointi.org

Tilastotieteellistä ohjelmointia R-kielellä

Apufunktio uusien pakettien asentamiseen

Minulla on tapana asentaa aina kaikki saatavilla olevat paketit R:ään. Tämä siksi, että jossain vaiheessa kuitenkin huomaan olevani jossakin korvessa ilman verkkoyhteyttä, ja juuri silloin alkaa kovasti tehdä mieli laskea jotakin käänteentekevää, esimerkiksi optimoida mökin lämmitys sopivan koesuunnitelman pohjalta.

Toimittuani tällä tavoin yli 10 vuotta, sain vihdoin tehtyä apufunktion, joka tarkistaa tietokoneelle asennetut paketit, ja asentaa sellaiset, jotka jostakin repositorystä löytyvät, mutta joita ei vielä ole tietokoneella.

installPackages<-function() {
   setRepositories()
   a<-available.packages()
   i<-installed.packages()
   tbi<-rownames(a)[!rownames(a) %in% rownames(i)]
   if(length(tbi)!=0) {
      install.packages(tbi)
   }
   tbi
}


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *