R-ohjelmointi.org

Tilastotieteellistä ohjelmointia R-kielellä

Laajennuspakettien lataaminen

Miten toimisit, jos organisaatiosi verkko estää R:n Windows-versiota lataamasta laajennuspaketteja verkon yli automaattisesti? Tällöin esimerkiksi Packages-valikon toiminnot eivät toimi kunnolla.

Vaihtoehtoja on useita, mutta ensimmäisenä kannattanee kokeilla antaa komento setInternet2(TRUE) ennen pakettien asentamista. Kyseinen komento nimittäin ohjaa R:stä tulevan internet-liikenteen käyttämään Internet Explorer-selaimen toiminnallisuutta. Muita mahdollisuuksia on muun muassa kuvattu R FAQ-ohjeessa.

Jos mikään muu ei toimi, voi olla tarpeen ladata kukin laajennuspaketti käsin selainta käyttäen, ja sitten asentaa ne Packages-valikon Install packages from local zip files -toiminnallisuutta käyttäen. Tähän kannattaa turvautua todellakin viimeisenä oljenkortena. Perustelut selviävät, jos yrität asentaa R Commander-käyttöliittymän sen liittymineen tällä tavoin käsipelillä. Käytin siihen viime yrittämällä runsaat puoli päivää, vaikka tiesin mitä olen tekemässä. Voihan tietysti olla, että olen vain vähän hidas.

Onko muilla muita toimivia ja kokeilemisen arvoisia vinkkejä?


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *