R-ohjelmointi.org

Tilastotieteellistä ohjelmointia R-kielellä

elokuu, 2009

crantastic!

Muun muassa ggplot2-, reshape– ja plyr-funktiokirjastojen luoja Hadley Wickham on pystyttänyt sivuston nimieltä crantastic!. Sivuston tarkoituksena on tarjota R:n käyttäjälle helppo väylä hakea, selata ja arvioida R:n funktiokirjastoja. Sivuston kehitys sai vauhtia kesällä 2009 kun se valittiin yhdeksi projektiksi Google Summer Code 2009:ään. Kannattaa seurata crantastic!-sivuston kehitysblogia ja pysyä kärryillä mitä sivustolla tapahtuu.

Posted in R-ohjelmointi | Kommentit pois päältä artikkelissa crantastic!

Googlen koodausstandardit R:lle

Google on julkaissut omat koodausstandardinsa R:lle. Yhteenvetona standardi on seuraava: Tiedostonimi: päättyy ekstensioon.R Objektien nimet: muuttujan.nimi, FunktionNimi, kVakionNimi Rivin pituus: maksimissaan 80 merkkiä Sisennys: kaksi välilyöntiä, ei tablulaattoreita Aaltosulut: ensimmäinen samalla rivillä, viimeinen omalla rivillään Sijoitusoperaattori: käytä merkkiä <-, älä merkkiä = Puolipisteet: älä käytä Kommentointi: kommentit alkavat merkillä #, jonka jälkeen tulee välilyönti. Samalla […]

Posted in R-ohjelmointi | Kommentit pois päältä artikkelissa Googlen koodausstandardit R:lle

R ja SPSS 18

SPSS tiivistää yhteistyötään R-yhteisön kanssa ja tarjoaa uusimman versionsa (versio 18) mukana R-ympäristöä asennattavaksi käyttäjän koneelle. Hieno juttu, että myös SPSS:n käyttäjät pääsevät tätä kautta tutustumaan R-ohjelmointiin.

Posted in R-ohjelmointi, Yleistä | Kommentit pois päältä artikkelissa R ja SPSS 18

Category