R-ohjelmointi.org

Tilastotieteellistä ohjelmointia R-kielellä

lokakuu, 2008

DSC 2009

Ensi vuoden heinäkuussa järjestetään Tanskassa kuudes kansainvälinen workshop tilastotieteellisestä ohjelmoinnista (DSC: Distributed Statistical Computing). Workshop tulee keskittymään avoimeen lähdekoodiin perustuvaan tilastotieteelliseen laskentaan. Lisätietoja ja ilmoittautuminen löytyy DSC 2009 Workshopin sivuilta.

Posted in Yleistä | Kommentit pois päältä artikkelissa DSC 2009

Suosituimmat ohjelmointikielet

TIOBE Programming Community on kehittänyt indeksin, joka rankkaa ohjelmointikielet ”yleisyysjärjestykseen” hakukoneiden löydösten perusteella. R löytyy 50-100 käytetyimmän ohjelmointikielen joukosta. Kärjessä on JAVA, C ja C++. Kärkeen on pitkä matka, mutta ei R-projektilla ole sinne tavoite päästäkään. Se painii enemmän kaupallisten analysointisovellusten (SAS, SPSS etc.) kanssa. Tai no, painii ja painii, R kyllä kulkee omaa polkuaan.

Tags:

Posted in Muu ohjelmointi | Kommentit pois päältä artikkelissa Suosituimmat ohjelmointikielet

Esimerkki R:n control-flow:sta

R-helpissä oli hauska esimerkki R:n if-else-syntaksista. Barry Rowlingsonin pokerilaskuri: action = function(hand, bet, cash){ if(rubbish(hand)){ drink() ; drink() if(drunk()) { return(bluff) }else{ return(fold) } } else { drink() bet = runif(1,min,max) return(bet) } }action = function(hand, bet, cash){ if(rubbish(hand)){ drink() ; drink() if(drunk()) { return(bluff) }else{ return(fold) } } else { drink() bet = runif(1,min,max) […]

Posted in R-ohjelmointi | Kommentit pois päältä artikkelissa Esimerkki R:n control-flow:sta

Category